Welkom bij Stichting Kariu

Over ons

Stichting Kariu is een niet-gouvernementele organisatie (NGO) die zich inzet voor het algehele welzijn van inwoners van Kariu en duurzame ontwikkeling (Haruku) op de Molukken. Wij volgen in ons werk uitsluitend community-driven development principes, omdat we geloven in de kracht van lokale kennis en daarmee verantwoordelijkheid leggen in de handen waar het thuishoort. Community-driven development kenmerkt zich en bouwt relaties op basis van transparantie, participatie, lokale empowerment, eigen verantwoordelijkheid en een sterke lokale capaciteit.

Na de aanval op Kariu

Na de aanval op Kariu op 26 januari 2022 hebben wij ons met onze gandong van Pemuda BAKH Belanda (Gandong Booi, Aboru, Kariu en Hualoy) verenigd om snel een hulpactie op te zetten voor onze families die opgevangen zijn in Aboru.

Wij wisten elkaar als gandong gelukkig snel te vinden, omdat er geen landelijke actieve stichting of kumpulan was die handelt in het belang van Kariu. Op de achtergrond zijn we daarom als groep Kariunezen van de derde generatie samengekomen om ons uiteindelijk officieel te verenigen in een stichting met een nieuw bestuur en een betrokken team van ambassadeurs. Wij staan in direct contact met de officiële vertegenwoordiging van Kariu op Ambon en werken in de tussentijd hard aan het verder vormgeven van de organisatie. Acute noodhulp via BAKH Pemuda, directe coördinatie met het team op Ambon, het openen van een eigen bankrekening en netwerken hebben nu onze hoogste prioriteit.

Contact

Wilt u de stichting en haar doelstellingen persoonlijk, vanuit een kumpulan of organisatie steunen? Neem dan voor al uw vragen en/of opmerkingen contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Gelieve uw naam en contactgegevens mee te sturen, dan nemen wij spoedig contact met u op.