De situatie in het vluchtelingenkamp in Aboru blijft onzeker en mensen willen graag terug naar huis. Wel gaat het volgens de Bapak Raja van Kariu Yuri Radjawane beter: “De overheid zorgt nu voor voldoende levensmiddelen en we hebben gratis stroom. Gek genoeg hebben we hier nu minder last van de regenval, dan zij op Ambon. Op 8 juni kwam op verzoek tevens een grote voorraad medicijnen binnen in Aboru. Wij danken Pemuda BAKH Belanda, onze gandong Aboru en alle donateurs die dit hebben mogelijk gemaakt. We hebben ons hierdoor goed kunnen voorbereiden op het regenseizoen en veelvoorkomende ziektes. Verschillende universiteiten en opleidingen in Ambon houden ook rekening met de studenten. Kariunese studenten, waarvan de ouders hebben moeten vluchten, betalen nu tijdelijk geen collegegeld. Ouders kunnen veelal door de situatie niet werken op het land en hiermee worden zij financieel ontlast.”

Stichting Kariu dankt alle leden van Pemuda BAKH Belanda, donateurs en in het bijzonder gandong van GMA in Nederland en op Aboru die de levering van medicijnen hebben mogelijk gemaakt!


Voorraad medicijnen geleverd op 8 juni gefinancierd door Pemuda BAKH, gefaciliteerd door GMA

Hello, goodbye!

De scholieren van de basisschool hebben enige tijd les gehad van bung Janes Salaka via Bahasa Basudara. Bung Janes heeft zich voor nu teruggetrokken als Engels Tutor. Hij is namelijk met een fulltime training van drie maanden begonnen voor in Ambon. Stichting Kariu is bung Janes zeer dankbaar voor zijn inspanningen voor de kinderen van Kariu, maar ook voor zijn werk als verpleegkundige in het kamp. "Er komen drie vervangers die mijn medische taken in Aboru gaan overnemen", aldus Janes. In samenwerking met Bahasa Basudara en Buku voor Aboru is er al vervanging geregeld voor de lessen Engels. Vanaf augustus kunnen de kinderen één keer per week mee doen aan een Engels cursus met de kinderen van Aboru. Hiervoor zijn drie Engels tutoren uit Ambon aangesteld.

Eerder deze maand ontving Stichting Kariu ook nog een verzoek om een 50-tal stoelen te leveren die ze tekort komen op de basisschool van Aboru. Deze zijn gefinancierd door de stichting en geregeld en geleverd door onze partner Bahasa Basudara. Pak Stevi Radjawane spreekt in de video hieronder zijn waardering uit:


Contact

Wilt u de stichting en haar doelstellingen persoonlijk, vanuit een kumpulan of organisatie steunen? Neem dan voor al uw vragen en/of opmerkingen contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Gelieve uw naam en contactgegevens mee te sturen, dan nemen wij spoedig contact met u op. Wilt u een eenmalige donatie doen? Klik dan hieronder op 'Doneer nu' of richt je camera op de QR-code.

DONEER NU