Op zondag 10 april 2022 zijn er opnieuw huizen in brand gestoken in Kariu. Volgens verschillende bronnen zou het gaan om twee huizen. Het hoofd van de politie heeft een onderzoek ingesteld en noemt het in brand steken van een verlaten huis een strafbare feit.

Avondklok

De politie heeft sindsdien een avondklok ingesteld. Deze geldt voor alle omliggende dorpen van 20.00 uur 's avonds tot 06.00 uur 's ochtends. Kariunezen zelf verblijven tot op heden nog steeds in het vluchtelingenkamp in Aboru. Tot nu toe zijn zij nog niet vrij om Kariu te betreden. Om terug te kunnen keren naar Kariu willen zij eerst veiligheidsgaranties van de overheid. Eén van de eisen is bijvoorbeeld dat er permanent bemande veiligheidsposten worden geïnstalleerd tussen Pelauw en Kariu en Dusun Ori en Kariu.

De politie vraagt bewoners en/of getuigen om zoveel mogelijk informatie te verstrekken zodat de daders opgepakt en berecht worden. Agenten ter plaatse berichten dat zij tijdens de brandstichtingen op patrouille waren. Toen één van hen brand zag achter in het hoger gelegen gedeelte van Kariu, zijn zij erop afgegaan. Eén van de brandstichters vluchtte het oerwoud in en werd achternagezeten, echter wist de persoon te ontkomen.

Contact

Wilt u de stichting en haar doelstellingen persoonlijk, vanuit een kumpulan of organisatie steunen? Neem dan voor al uw vragen en/of opmerkingen contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Gelieve uw naam en contactgegevens mee te sturen, dan nemen wij spoedig contact met u op. Wilt u een eenmalige donatie doen? Klik dan hieronder op 'Doneer nu'.