Op zaterdag 19 Maart j.l., hebben de Perkumpulans van Aboru (L.L.S) en Booi (P.A.S.A.), de bestuursleden van Stichting Kariu (Kariu.org) ontmoet in Lunetten Kamp Vught.

Daarbij waren de volgende personen aanwezig:

  • Booi: Wilma Pattiasina, Mike Ooms, Leroy Ooms, Theo Tahalele, Franny Tahalele
  • Aboru: Charlotte Kuijper-Saija, Chris Timisela, Ingill Nahumury, Lora Usmany
  • Kariu: Rezon Pattiwaellapia, Jamie Schaduw, Andre Leatomu, Djona Tehupuring, Francisco Pattiwaellapia, Tjeu Leatomu

De dag begon met een gebed, waarna de leden van Stichting Kariu een introductie hebben gegeven van het ontstaan van Stichting Kariu dat n.a.v. de aanval op Kariu in januari 2022 en de Tikkie-actie met BAKH jongeren om de acute noodhulp te ondersteunen was opgericht met de volgende korte termijn doelstellingen:

  • Fondsen werven ten behoeve van de tijdelijke noodopvang van Kariunezen in Aboru in de nasleep van het conflict met Pelauw-Ori.
  • Het ondersteunen van de officiële vertegenwoordiging van Kariu op Ambon voor het voorspoedig en rechtvaardig verloop van de rechtsgang.
  • Het bevorderen en ondersteunen van een zo spoedig mogelijke terugkeer naar Kariu en het herstel van verwoeste huizen, inboedel en openbare ruimtes.

Stichting Kariu heeft contact met een team uit Ambon genaamd 'Tim Pemanangan Konflik Kariu' waarmee er samen wordt gewerkt en besproken is dat die samenwerking verder geïntensiveerd zal worden met de volgende activiteiten:

  • het opzetten van een lijst van benodigdheden vanuit Tim Pemanangan Konflik Kariu voor de Kariunezen in Aboru, maar ook voor de Aborunezen;
  • het stroomlijnen van initiatieven vanuit Nederland om Kariunezen te ondersteunen;
  • het maken van plannen voor het werven van fondsen namens BAKH ter ondersteuning van Kariunezen;
  • het publiceren van nieuws en persconferenties die via Tim Pemanagan Konflik Kariu worden geleverd en het opzetten van vertalingen.

Samen met Kumpulan Booi en Kumpulan Aboru is besloten om op Zaterdag 21 mei 2022 elkaar wederom te ontmoeten, om een aktie met als Thema Help Kariu te definieren te zetten voor het werven van fondsen, het bereiken van Molukse jongeren in Nederland en het geven van informatie over onze pela-gandong verbintenis.

Contact

Wilt u de stichting en haar doelstellingen persoonlijk, vanuit een kumpulan of organisatie steunen? Neem dan voor al uw vragen en/of opmerkingen contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Gelieve uw naam en contactgegevens mee te sturen, dan nemen wij spoedig contact met u op. Wilt u een eenmalige donatie doen? Klik dan hieronder op 'Doneer nu'.