Na de aanval op Kariu op 26 januari 2022 hebben wij ons met onze gandong van Pemuda BAKH Belanda (Gandong Booi, Aboru, Kariu en Hualoy) verenigd om snel een hulpactie op te zetten voor onze families die opgevangen zijn in Aboru. Meer informatie over deze succesvolle actie en de laatste ontwikkelingen kunt u vinden op de website van Gerakan Muda Aboru. 

Wij wisten elkaar als gandong gelukkig snel te vinden, omdat er geen landelijke actieve stichting of kumpulan is die handelt in het belang van Kariu. Op de achtergrond zijn we daarom als groep Kariunezen van de derde generatie samengekomen om ons uiteindelijk officieel te verenigen in een stichting. 

Het nieuwe bestuur van Stichting Kariu bestaat uit de volgende personen:

Tjeu Leatomu - VoorzitterTjeu Leatomu | Voorzitter

Jamie Schaduw | Secretaris

Rezon Pattiwaellapia | Penningmeester

De korte termijn doelstellingen van Stichting Kariu

Vanaf heden vertegenwoordigen wij, samen met een groep Kariunese ambassadeurs, het nieuwe bestuur van de Stichting Kariu. Onze korte termijn doelstellingen zijn als volgt:

  1. Fondsen werven ten behoeve van de tijdelijke noodopvang van Kariunezen in Aboru in de nasleep van het conflict met Pelauw-Ori.
  2. Het ondersteunen van de officiële vertegenwoordiging van Kariu op Ambon voor het voorspoedig en rechtvaardig verloop van de rechtsgang.
  3. Het bevorderen en ondersteunen van een zo spoedig mogelijke terugkeer naar Kariu en het herstel van verwoeste huizen, inboedel en openbare ruimtes.

Deze korte termijn doelstellingen hebben we samengevat op kariu.org/doelstellingen en met onze contacten met onze broeders en zusters in Ambon gaan we per direct hulp bieden.

Contact

Wilt u de stichting en haar doelstellingen persoonlijk, vanuit een kumpulan of organisatie steunen? Neem dan voor al uw vragen en/of opmerkingen contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Gelieve uw naam en contactgegevens mee te sturen, dan nemen wij spoedig contact met u op. Wilt u een eenmalige donatie doen? Klik dan hieronder op 'Doneer nu'.