Op zondag 6 februari 2022 kwamen wij als Kariunese diaspora samen in een besloten online bijeenkomst die in het teken stond van de gebeurtenissen in Kariu.


De bijeenkomst werd als volgt aangekondigd via online media en WhatsApp:

"Het zal jullie niet zijn ontgaan dat Kariunezen op het eiland Haruku op de Molukken ons dorp (wederom) hebben moeten ontvluchten, na een aanval afgelopen dinsdagavond 25 januari 2022.

Nadat het nieuws hier in Nederland aankwam, hebben wij, in samenwerking met onze gandongs van Aboru en Booi, via Gerakan Mudah Aboru (GMA), een Tikkie-actie ondersteund. Doelstelling van deze actie was om zo snel mogelijk geld te werven om acute hulp te kunnen bieden. 

Veel andere organisaties in Nederland, op de Molukken en daarbuiten hebben mooie initiatieven opgezet, om naast onze gezamenlijke Tikkie-actie, de bewoners op Kariu te helpen. Dat heeft bij ons veel emotie losgemaakt.

Omdat onze Kumpulan PAALK niet meer bestaat, hebben we geconstateerd dat er vanuit Nederland, geen actief aanspreekpunt is voor andere organisaties wat betreft Kariunezen in Nederland. Ook is er momenteel geen actieve stichting in Nederland die handelt in het belang van Kariu.

Graag willen we daarom jullie, en een ieder die Kariu een warm hart toedraagt, uitnodigen voor een online meeting op aanstaande Zondag 6 februari om 20.00 uur.

Doelstelling van deze online meeting is, om elkaar te informeren, maar ons allen ook de vraag te stellen, hoe wij als Kariunezen in Nederland ons moeten organiseren om de Kariunezen daar op de korte, maar ook met name op lange termijn te ondersteunen. Noodhulp is er nu in overvloed van alle kanten, maar zoals we helaas weten zorgt de nasleep voor veel grotere uitdagingen.

Wij kijken uit naar jullie online komst en maak gebruik van de inloggegevens hieronder:

Online bijeenkomst Kariu Nederland via Google Meet

Zondag 6 februari · 20:00 – 21:00 uur

Amatoo! Graag dit bericht zoveel mogelijk delen!

Leatomu, Andre

Leatomu, Liza

Leatomu, Mozes

Leatomu, Tjeu

Leihitu - Werinussa, Fransjo

Pattiwaellapia, Rezon

Schaduw, Jamie

Tehupuring, Djona"

Deze bijeenkomst gold als aftrap voor alle acties die volgden en uiteindelijk leidde tot de vorming van een nieuw bestuur van de stichting Kariu. Er werd door de initiatiefnemers gekozen voor deze vorm van samenkomen, omdat zij voelden dat elke Kariunees in Nederland de kans moet hebben gehad om hieraan deel te nemen en zijn of haar stem te laten horen. 


Ons helpen?

Wil je met jouw talent of expertise alsnog een bijdrage leveren aan de stichting als vrijwilliger, ambassadeur of promotor? Neem dan contact met ons op via contact@kariu.org